Sposób przygotowania

Skórkę pomarańczową sparzyć wrzątkiem i włożyć do naczynia z zimną wodą. Na następny dzień usunąć biały miąższ, pokroić w kosteczkę i wrzucić do przygotowanego z wody i cukru gęstego syropu. Smażyć na wolnym ogniu ok 30min. Na następny dzień smażyć ok 5min. i powtarzać tę czynność przez kilka dni. Przełożyć do słoika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    polecam, sprawdzony przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    ja również polecam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nie ma jak to swoje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    tez robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna szczególnie do serników,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Oj, tak sernik z kandyzowaną skórką jest pyszny.
  • 0
    dsc_4344
    Opublikowano

    Madzik239

    Super pomysł nie trzeba przynajmniej kupować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !