Sposób przygotowania

Ta wersja botwinki przypomina mi rodzinny dom, w takiej kompozycji pamiętam tą zupę.
Wiem że są pasjonaci śmietany, obiecuję że będą jeszcze 2 przepisy zup z botwinką, obydwie ze śmietaną jedna na ciepło druga na zimno.

- 2 buraki z botwinką
- 2 duże marchewki
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera
- 6 młodych ziemniaków (nie za duże)
- 2l wywaru
- 1 cebula
- 50g boczku wędzonego
- 1/2 winnego jabłka

Buraka pokrój w półplastry, botwinkę drobno wraz z liśćmi. Ziemniaki pokrój w kosteczkę. Marchewkę w cienkie plastry. Jabłko i seler zetrzyj na tarce. pietruszkę drobno pokrój.

Botwinkę z buraczkami, marchewką pietruszką selerem i ziemniakami zalej zimnym wywarem i gotuj 20min.
Cebulkę i boczek pokrój drobno, usmaż. Dodaj do zupy wraz z jabłkiem i gotuj kolejne 10 min.

Jest dużo krojenia, ale zupki na 2 dni wyszło:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piekny ma kolor - lubie taka
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Nie jestem zwolennikiem śmietany w zupach :)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Nie jestem zwolennikiem śmietany w zupach :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    bez smietany jeszcze nie jadłam musi być super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobra zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !