Sposób przygotowania

3 łyżki żelatyny w proszku zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut, wanilie przepołowić i wyciągnąć z niej ziarenka ( ewentualnie można dodać ekstrakt waniliowy). Do rondelka wlać śmietankę i mleko, dodać ziarenka wanilii i laskę wanilii, dodać cukier. Mieszać i podgrzewać do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać rum i zagotować, szybko zdjąć z ognia i dodać namoczoną żelatynę. Mieszać energicznie, aż żelatyna się rozpuści. Wlać do filiżanek i wstawić do lodówki. Po około 4 godzinach podać, polać sokiem malinowym startą czekoladą i posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    o to coś dla mnie, świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !