Sposób przygotowania

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

SOS:
gorzka czekolada,
czubata łyżka masła,
2 łyżki mleka,
2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów,
Szczypta soli i pieprzu.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Ciekawy pomysł ;)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodkie połaczenie
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    w masterchefie amerykańskim, jeden uczestnik robił żeberka z czekoladą, i jurom smakowało, więc twój przepis na pewno też jest godny polecenia
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w takim przepisie ,daniu smaki muszą być dobrze wyważone, w sam raz ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    David

    smaczne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smaczne połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !