Sposób przygotowania

cebulę obrać i drobno posiekać i zeszklić,jabłka obrać i wraz z czerstwą bułką pokroić na kawałki,do zeszklonej cebuli dodać pozostałe składniki farszu doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać i wystudzić,mięso umyć osuszyć i naciąć wzdłuż nie przecinając do końca rozłożyć je i rozbić natrzeć solą i pieprzem układać farsz i ciasno zwinąć w roladę związać najlepiej nićmi włożyć do brytfanny wlać wymieszany sok jabłkowy ze śmietaną i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.45min.po tym czasie obrócić roladę podlać powstałym sosem i piec jeszcze ok.1 godz. co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem,po upieczeniu posypać skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy zestaw składników
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !