Sposób przygotowania

Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy cukier waniliowy, cukier, margarynę oraz jajko, całość łaczymy z sobą i zagniatamy kruche ciasto. Gdy ciasto już będzie gotowe owijamy je folią spożywczą i wkładamy na 30-40 minut do lodówki. Następnie schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do babeczek. Foremki wcześniej natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Tak przygotowane babeczki układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy 15-20 minut. Musimy uważac, żeby się nie spaliły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !