Sposób przygotowania

Nasz rabarbar musiby obraz z jego cieniutkiej skóry. Kroimy go w kostkę tak srednio 2 cm. Wrzucamy do garnka. DOdajemy do niego wodę i gotujemy aż do miekkości. Dodajemy do niego przygotowany cukier. OD czasu do czasu mieszamy. Taki rabarbar jest gotowy od razu do ciast, jeżeli ktoś chce moze go zapasteryzować w słoikach i mieć na przyszły czas.
Warto spróbować smak jaki wyszedł, gdyż każdy ma swoje smaki jedni wolą słodszy , drudzy kwasniejszy. Ewentualnie można dosłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie...właśnie nie wiedziałam, jak mozna wykorzystać rabarbar :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    rabarbar do ciast-idealny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe ... ale fajne wykorzystanie rabarbaru

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !