Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halawiyat bi gazar czyli marokańskie kulki marchewkowe

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starta marchewka 2 szklanka
ciastka maślane 150 g
cukier 3/4 szklanka
woda 3/4 szklanka
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Halawiyat bi gazar czyli marokańskie kulki marchewkowe

Startą marchewkę przekładamy do garnuszka.

Zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.

Gotujemy aż zgęstnieje od czasu do czasu mieszając.

Odstawiamy do ostygnięcia.

Ciasteczka ucieramy na drobne okruszki

Dodajemy do nich marchewkę i formujemy niewielkie kuleczki.

Obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 10.01.2013 17:47
świetnie się prezentują! Uwielbiam takie domowe pralinki, ta wersja jest bardzo smaczna:)
Fiffi 09.09.2012 21:14
fajny przepis, z chęcią wypróbuję
smile 13.06.2012 18:44
świetne!
przejs 25.05.2012 12:09
uwielbiam arabskie słodycze! i marchewkę :D pycha!
barbarella 22.05.2012 15:40
wow, pomysł rewelacja:)
iziona 20.05.2012 07:46
A ja nie robiłam i nie jadłam, ale mi się podobają :)
Habibi 20.05.2012 06:38
Robiłam kiedyś podobne, jednak w formie kosteczek :)
Cukiereczek13 18.05.2012 14:22
super pomysł :)
Ewa104 18.05.2012 13:29
Podobają mi się takie przegryzki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak