Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.

Zalewamy bulionem i dodajemy startą marchewkę oraz poszatkowaną kapustę.

Przyprawiamy kminkiem, sokiem z cytryny oraz przecierem pomidorowym.

Gotujemy do miękkości około godzinę.

Z masła i mąki robimy zasmażkę i zagęszczamy kapustę.

Podajemy z ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeszcze w tym roku takiego zestawu nie jadłam :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    uwielbiam taki obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda bardzo stylowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !