Sposób przygotowania

Botwinkę oczyszczamy i myjemy dokładnie , buraczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki , a zieleninę szatkujemy . Wstawiamy w niedużym garnku wodę , gdy się zagotuje dodajemy kostkę , pieprz i całą botwinkę , po 20 minutach doprawiamy do smaku i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę . Pod koniec gdy już będzie wszystko miękkie to dajemy barszcz biały (ilość dowolna ) nie za dużo aby nie była kwaśna . Następnie w małym słoiczku łączę jogurt naturalny a do niego wlewamy zupkę i mieszamy mocno aby się nie zważyło i wlewamy całość do zupy mieszamy i podajemy. Cukier również ilość dowolna ja za słodkiej nie lubię .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Uwielbiam botwinkową! Nigdy jednak nie jadłam robionej na samej kostce... na pewno szybsza :) Jeszcze pytanie, 12 to jest 0,5, tak?
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Naprawione .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    superowa;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wygląda ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !