Sposób przygotowania

Przygotowujemy najpierw białą masę. Masło ucieramy z cukrem bardzo starannie..Dodajemy wiórki kokosowe oraz alkohol .Dokładnie mieszamy. Odstawiamy białą masę na bok, zajmujemy się zaś masą ciemną. Masło, cukier, wodę i kakao zagotowujemy. Do tak przygotowanej gorącej masy dodajemy zmielone herbatniki. Mieszamy. Gorącą ciemną masę wykładamy na przygotowany wcześniej spory prostokąt folii..Przykrywamy wyłożona masę drugą , taką samą folią i rozwałkowujemy ją, aby miała formę prostokąta o grubości około 1-1,5 cm. Zdejmujemy wierzchni kawałek folii i na ciemną masę układamy równomiernie po całej powierzchni masę białą. Znowu przykrywamy masy folią i ponownie rozwałkowujemy, tak aby biała masa przykryła równomierną warstwą masę ciemną. Wówczas znowu zdejmujemy górną folię. Dolna zaś chwytamy za rogi i zawijamy roladę, jednocześnie odklejając folię od ciasta. Chłodzimy ciasto w lodówce lub zamrażarniku, tak, aby łatwo się kroiło. Wówczas zdejmujemy folię z góry . Dolną folię chwytamy za rogi i zwijamy ciasto w roladę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam takie przysmaki!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna rolada
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    kokosiki to coś dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    mniamuśnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda, ze ach, ach tylko nad nią się zachwycać :) Pycha!
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    musi być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    Wow! Pyszna idealna do niedzielnej kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !