Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na trzy części (można użyć gotowego).
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać kilka łyżeczek rozpuszczonej żelatyny. Wstawić na kilka minut do lodówki. Umyte i osączone truskawki naciąć cztery razy tak by rozchyliły się jak tulipany.
Do ubitej śmietany dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać.
Biszkopt przełożyć masą i pokryć bitą śmietaną z boku i na wierzchu w nieregularne fale. Posypać na górze kakao. Wokół ułożyć tulipany z truskawek.
Proste, pyszne i łądnie wygląda.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    oczywiście zdjęcie z kurczakiem jest błędne
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    ... ale poza tym tort jest super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !