Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, Wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne. Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią babkę

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajna babka tylko masło zamienię na margarynę ( oszczędnie) wtedy muszę chyba 5 dkg ująć z kostki . Szkoda ,że nie piszesz wszystko jak wyzej....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !