Sposób przygotowania

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić. Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor. Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszne schabowe.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    taki mi smakują pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    rarytas
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    sprobuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a tak schabowych jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !