Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy. Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże i dodajmemy cukier, olej, rozmącone jajka. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 - 6 godzin. Następnie dodajemy stopniową mąkę i dokładnie mieszamy. Wyrabiając ciasto tak, aż będzie gładkie, elastyczne i będzie odchodziłą od ścianek miski. Ciasto wykładamy na forme. Składniki kruszonki czyli po 10 dag mąki, cukru i masła, zaganiatamy i kruszymy na wierzch ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 1 godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale puszyste
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię ciasta drożdżowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    swietny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciasto drożdżowe w każdej postaci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !