Sposób przygotowania

Wyrabiamy ciasto z mąki,żółtek jaj,margaryny,proszku do pieczenia i pół szklanki cukru. Wkładamy ciasto do zamrażarki na pół godziny. W tym czasie obieramy jabłka i trzemy na grubym tarle,podsmażamy z połową szklanki cukru,cynamonem i rozdrobnionymi migdałami. Brytfannę (ja użyłam kwadratowej) smarujemy tłuszczem lub wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. Połowę ciasta z zamrażarki ścieramy na grubej tarce na spód,wykładamy jabłka. Ubijamy pianę z białek z połową szklanki cukru,na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną,masę wykładamy na jabłka z migdałami po czym ścieramy drugą połowę ciasta. Pieczemy 40 minut w wcześniej nagrzanym piekarniku do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pychota
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajniutkie ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam<3
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    mniam, mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !