Sposób przygotowania

Udka z kurczaka delikatnie obieramy, wyciągamy kości (tak aby nie zerwać całkiem mięsa tylko aby utworzyć filet), solimy.

Ziarna kolendry, pieprz (2 ziarna), czosnek i chilli rozgniatamy w moździerzu.

Do miksera wrzucamy świeże zioła, bazylię, rozgniecione przyprawy, oliwę z oliwek, miksujemy do uzyskanie gęstego sosu.

Połową sosu marynujemy filety - odstawiamy na 30 minut.

Na dobrze rozgrzanego grilla lub patelni grillowej nakładamy kawałki mięsa, grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa.

Gotowe mięso układamy na talerzu, polewamy pozostałym sosem kolendrowym. Danie podałam ze świeżą sałatką z pomidorów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !