Sposób przygotowania

Łososia kroimy na mniejsze, cienkie plastry, układamy na desce, solimy, posypujemy siekanym koperkiem i posypujemy cytrynowym pieprzem. Przygotowujemy sos do marynowania łososia z oliwy, octu balsamicznego, soku z pomarańczy i soli morskiej. Przekładamy łososia do marynaty, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mając już zamarynowanego łososia przygotowujemy sałatkę. Układamy sałatę na talerzu, na sałacie rozkładamy łososia, posypujemy plasterkami czarnych oliwek, dekorujemy świeżym koperkiem i od razu podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam łososia. Pyszności!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mistrzowskie danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !