Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, wkładamy starte warzywa na tarce o dużych oczkach, dodajemy odrobinę soli, ziele angielskie i liście laurowe, wsypujemy całe opakowanie Zupy z soczewicy,wraz z dołączoną przyprawą i gotujemy około 20 minut. Następnie wkładamy kawałki łososia, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą, ewentualnie solą i gotujemy 5 minut. Zupę rozlewamy do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia, robimy kleksy ze śmietany i dekorujemy natką pietruszki. Pierwszy raz jadłam takie połączenie w zupie, ale wybór był trafny. Zupa jest bardzo smaczna.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Z chęcią bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    uwielbiam takie zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !