Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z twardych włókien i pokroić w grube plasterki.
Na patelni stopić masło, wsypać rabarbar i cukier - smażyć, często mieszając, aż rabarbar zmięknie i odparuje.
Twaróg zmiksować z ostudzonym rabarbarem, dodać cukier waniliowy do smaku i ew.nieco gęstej śmietany.
Farszem smarować naleśniki i składać w trójkąty.
Podawać z posłodzoną gęstą śmietaną - na zimno lub na ciepło, odsmażone na maśle.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    jak pokażę mamie ten przepis to z podziwu nie wyjdzie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    uwielbiam rabarbar:)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Kurcze wczoraj robiłam naleśniki, szkoda, że wcześniej nie zauważyłam tego przepisu..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !