Sposób przygotowania

W dużej misce wymieszać olej, wino, cukier, mąkę, aromat migdałowy, sól i sodę.
Całość wyrobić na jednolite, ale miękkie ciasto.
Odstawić gotowe ciasto do lodówki na pół godziny, po czym rozwałkować na 1/2cm, podsypując spód mąką.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać ciasteczka foremką maczaną w mące.
Jedną stronę każdego ciasteczka maczać w cukrze i układac na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec w temp.180-190*C przez 25 minut.
Gotowe ciasteczka układać na kratce i pozostawić do ostygnięcia.

W trakcie stygnięcia ciasteczka twardnieją i stają się kruche - natomiast tuż po wyjęciu z piekarnika są dość miękkie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    uwielbiam wszystko z migdałami :)
  • 2
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej książki kucharskiej - zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    pyszniota - kiedy nas adoptujesz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Kolejny interesujący przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Kolejny interesujący przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Kolejny interesujący przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Migdałowe smaki od dzieciństwa lubię w cukierkach, w ciasteczkach też się ten smak dobrze sprawdza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !