Sposób przygotowania

4 szklanki mąki zmieszać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, 3/4 margaryny zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki, dokładnie wymieszać. 3 żółtka, 1 szklankę cukru i 1 opakowanie cukru waniliowego roztrzepać w 3 łyżkach kwaśnej śmietany i dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto, włożyć do lodówki.

Z pozostałych składników robimy drugie ciasto z tą różnicą, że do mąki dodajemy kakao.
Z białek jaj ubijamy pianę.

Na dno formy zetrzeć na tarce połowę ciasta jasnego, wyłożyć powidła, na powidła ścieramy ciasto ciemne, kładziemy ubitą pianę i ścieramy pozostałe ciasto jasne.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp 200 stopni ok 20-30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    moja babcia robila takie ciasto, musi być przepyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetycznie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie wygląda, pewnie rozpływa się w ustach :) PYCHA !
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    pychotka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !