Sposób przygotowania

Ponieważ ostatnio cierpię na brak czasu w mojej kuchni zagościły "szybkie dania".
Przygotować makaron w/g instrukcji na opakowaniu, cukinię umyć i pokroić w kostkę razem ze skórką. Pieczarki obrać pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany ząbek czosnku a następnie dodać cukinię i pieczarki. Polać sosem sojowym. Doprawić solą, cząbrem,pieprzem i dusić kilka minut. Cukinia najlepiej smakuje al dente. Do cukinii i pieczarek dołożyć przygotowany makaron oraz cebulę i przesmażyć razem- przez 3/4 minuty. Odstawić na kilka minut pod przykryciem aby makaron nabrał smaku z grzybów.
Szybkie i smaczne. Polecam!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To mój ulubiony makaron a nie zawsze można go kupić.W takim połączeniu nie jadłam.Z reguły podaję z chińszczyzną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    ciekawe rozwiązanie, brzmi nieźle
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię szybkie dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !