Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pora kroimy w piórka i również smażymy. Marchewkę kroimy w kostkę. Usmażoną kiełbasę, cebulę, pora, marchewkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy. Jajka wbijamy do miseczki, rozbijamy trzepaczką, przyprawiamy, dodajemy starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu omleta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy 35 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wygląda ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    a gdyby tak dodać pieczarki... muszę spróbować...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    @Agnieszka Krukowska - świetny pomysł, też o nich myślałam ale akurat nie miałam ich w domu gdy robiłam ten omlet;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !