Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem, następnie wlać roztopioną margarynę i ponownie zmiksować, do przygotowanej masy dodać resztę składników oprócz maku i wszystko delikatnie wymieszać. W osobnej misce wyłożyć mak i wymieszać.
Na koniec formę wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą. Do formy wlać część masy, następnie mak i wlać resztę ciasta. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Między czasie zrobić polewę mleko wymieszać z cukrem pudrem i przygotowaną polewą polać ostudzone ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super wyszło
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !