Sposób przygotowania

Rybę opłukać, oczyścić jeżeli jest taka potrzeba, następnie pokroić na mniejsze kawałki posypać lekko solą, każdy kawałek wymoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryb z obu stron na rumiano. Następnie obraną cebulę posiekać zeszklić dodać ziele angielskie, zalać wodą, dodać przecier pomidorowy doprawić przyprawami jak i cukrem do smaku i zagotować. Gotową rybę ułożyć w półmiskach i zalać przygotowanym sosem. Rybę odstawiam do lodówki do następnego dnia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ja dodaję warzywa, głównie marchewkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja również dodaje marchewkę i inne warzywa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    lubie taka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    lubie taka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !