Sposób przygotowania

Galaretkę rozrabiamy w 300ml gorącej wody. Bitą śmietanę wsypujemy do 200ml zimnego mleka i ubijamy. Pomarańczę obieramy i kroimy na malutkie kawałeczki, dodajemy do śmietany. Do rondelka wlewamy 300ml mleka i cukier a w pozostałych 100ml rozrabiamy budyń, Gdy mleko będzie się gotowało wlewamy pozostałe mleko z budyniowym proszkiem. Gotujemy aż do pojawienia się górek powietrznych pamiętając, by cały czas mieszać. Zastygniętą galaretkę kroimy w większą kostkę i kładziemy na spód naczynia, następna warstwa to bita śmietana z pomarańczą, potem znów galaretkę a na wierzch czekoladowy budyń. Schładzamy kilkanaście minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Bomba!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    sto razy lepsze od lodów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    bardzo ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm pyszny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie się prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    deser prosty, ale na pewno bardzo smaczny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !