Sposób przygotowania

Ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z jajkami i cukrem, dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Wypełnić połową ciasta, wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20 minut, ostudzić. Tak samo upiec drugie ciasto. Masa: Masło utrzeć dodając stopniowo cukier puder i żółtka, a na końcu rum i sok z cytryny. Wystudzone ciasto przełożyć częścią kremu, posmarować powierzchnię i boki, Do reszty dolać trochę soku malinowego barwiąc ją na różowo, ozdobić ciasto. Boki posypać płatkami migdałów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniamm;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    na pewno pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    prawie jak Jan Serce :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Czytam i wyobrażam sobie jak wspaniale musi wyglądać.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny tort
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetny taki torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !