Sposób przygotowania

Przepis na biszkopt: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/130737/biszkopt.html do ciasta dodaje 3 lyzki kako ciemnego

Ale najpierw przygotowuje sernik:
Ubijam zoltka z cukrem, nastepnie dodaje zmielony ser, make ziemniaczana i pszenna, cukier waniliowy i namoczone wczesniej rodzynki,
Nastepnie przygotowuje biszkopt wg wyzej podanego przepisu.
Kolejny krok to piana z bialek do sernika, ktora po ubiciu dodajemy do sera i delikatnie mieszamy
Na spod posmarowanej tluszczem foremki i posypanej bulka tarta lub wylozonej papierem do pieczenia daje polowe ciasta biszkoptowego, nastepnie mase serowa i reszte ciasta biszkoptowego,wkladam do lekko nagrzanego piekarnika i pieke 50 minut w 200 st, nastepnie zmniejszam teperature do 150 i pieke jeszcze 10 minut.
Zostawiam Sernik w wylaczonym piekarniku na kilkanascie minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Apetyczny
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    smaczny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    idealny do popołudniowej kawki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje i polecam przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    ale bym sobie zjadła teraz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    serniki to moje ulubione ciasto,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ten jest naprawde pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam mniam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    piękny i pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !