Sposób przygotowania

Sok pomidorowy i ananasowy wlać do garnka, dodać pokrojoną drobniutko papryczkę chili oraz dowolne zioła, wymieszać i ogrzewać, aż odparuje.
Dodać wyciśnięty czosnek - a po 20-30 minutach ogrzewania całość zmiksować.
Sos doprawić octem jabłkowym, cukrem i morską solą.
Zagęścić delikatnie zawiesiną z soku ananasowego i skrobi ziemniaczanej.
Gorącym sosem napełnić niewielkie słoiczki i zapasteryzować.

Używać na zimno - jako ketchup, albo na gorąco - jako podstawę sosu słodko-kwaśnego z kurczakiem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    to na pewno polubię :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Mnie również smakują takie wynalazki ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    wygląda zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !