Sposób przygotowania

Do kilograma pokrojonej w piórka białej lub czerwonej cebuli dodajemy 40 dag cukru, sok z 2 cytryn i dusimy. Następnie dodajemy rodzynki, goździk, podlewamy białym wytrawnym winem i winnym octem, przyprawiamy solą i jeszcze dusimy, aż płyn wyparuje. Gorącą konfiturę możemy przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    kusząca propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    nie słyszałam o czymś takim ale bardzo mnie zaintrygowało
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawa, takiej jeszcze nie miałam okazji spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm świetna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kiedyś napisałam, że się jeszcze z taką nie spotkałam, no i teraz mogę powiedzieć coś więcej: już się spotkałam, skosztowałam, bardzo mi posmakowała i na pewno taką sama zrobię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ciekawa propozycja!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ciekawy pomysł,ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis nigdy nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !