Sposób przygotowania

Żółtka jaj oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywno.
Żółtka ucieramy z cukrem, a po chwili dodajemy mąkę i szczyptę soli i szyptę proszku do pieczenia.
Następnie dodajemy ubite białka i miksujemy na najniższych obrotach.
Rozgrzewamy olej na patelni.
Chochelką nalewamy po porcji ciasta lekko rozmarowujac po całej powierzchni patelni.
Smażymy na rumiano z obu stron. Kremówke ubijamy na sztywno.
Smarujemy każdy omlet po trochu, zwijamy. Przekrawamy po skosie na pół.
Dekorujemy kleksem przed podaniem i ozdabiamy rodzynkami, żurawiną lub orzechem włoskim.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, to pyszne.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ale pysznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zamawiam takie śniadanko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie też narobiłaś dużego apetytu:}
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    chyba podrzuce ci moje dzieci:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ok, to kiedy?
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Takie śniadanie mogę mieć codziennie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo pyszny deser !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z chęcią bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !