Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 1/2 l gorącej wody. Przestudzić. Mleko zagotować z cukrem. Masło stopić, ciągle mieszając, powoli wsypywać kaszę. Gdy kasza się przyrumieni wlać gorące mleko i gotować ok. 2-3 min na małym ogniu. Masę wylać do płaskiego naczynia. Ostudzić i pokroić w kostkę. Ponakładać do pucharków bądź salaterek, dodać truskawki. Zalać galaretką. Pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny nieskomplikowany deser :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealny deser nie tylko dla dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !