Sposób przygotowania

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Wylewamy ją najlepiej do podłużnej cienkiej miseczki na przystawki/ koreczki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną piane, pod koniec dodając żółtka i cukier. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy an formę do pieczenia wyłożoną papierem i pieczemy ok 20-25 min. w temp. 180'C. Ciepłą roladę zwijamy w wilgotną ściereczkę i pozostawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Roladę rozwijamy smarujemy kremem śmietankowym i układamy kawałki galaretki z jednej strony rolady, od której zaczniemy zwijanie. Gotową roladę chwilkę schładzamy. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda idealnie ! Arcydzieło gastronomiczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    Piękna roladka
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    Pozwól że zgarnę ją do mojej księgi, bo wygląda rewelacyjnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    piekna ta rolada :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    wygląda super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładna wyszła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ślicznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda smakowicie i zapewne tak samo smakowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    lubię takie desery

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !