Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubić na sztywni, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, wymieszać. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymiesać. Piec ok 30 min w temp. 160 st.
Truskawki (zostawić 2-3 do dekoracji) zasypać 2 łyżkami cukru, podgotować, dodać sok z cytryny i 4 łyzki żelatyny, ostudzić i zmiksować blenderem.
Jogurt wymieszać z pozostałym cukrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej iliści wody, dodać do jogurtu.
Półokrągłą miskę wyłożyć folią spożywczą, na niej ułożyć plasterki truskawek, delikatnie wlać masę jogurtową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na nią wlać masę truskawkową i ułożyć ciasto biszkoptowe lekko dociskając, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu odwrócić miskę, delikatnie wyjąć ciasto i ściągnąć folię.
SMACZNEGO
Wg uznania można dodać więcej lub mniej cukru.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    :) fajne, fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    rewelacja! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    justys759

    fajny pomysł
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    mistrzostwo świata!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !