Sposób przygotowania

Śmietanę wlać do garnka, dodać torebki z zieloną herbatą i zagrzać, ale nie zagotować.
Nakryć pokrywką i pozostawić, aż śmietana ostygnie i naciągnie smakiem herbaty.
Śmietanę schłodzić w lodówce.
Z żółtek, cukru i wanilii utrzeć puszysty kogel-mogel.
Osobno ubić śmietanę z dodatkiem sproszkowanej herbaty matcha, po czym stopniowo dodawać kogel-mogel.
Puszystą masę przełożyć do pojemnika (lub kilku mniejszych) i zamrozić.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ogromne dzięki za ten przepis! Kochamy zieloną herbatę... i oczywiście LODY :) Mistrzowskie połączenie produktów i bardzo zadowalający efekt :)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !