Sposób przygotowania

Jajca ubijać mikserem z dodatkiem cukru, aż powstanie puszysta masa.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do ubitych jajek - zmiksować.
Dolać olej i jeszcze raz zmiksować.
Masę podzielić na połowę - jedną połączyć z jasnym budyniem, drugą z ciemnym - dokładnie zmiksować.
Formę do tarty (lub dwie mniejsze) natłucić i posypać mąką lub bułką tartą.
Wylać jasną masę na całą powierzchnię foremki, a ciemną zrobić kleksy - przeciągnąć kilka razy, wykałaczką, we wszystkich kierunkach.
Piec w temperaturze 170*C przez 30 minut, aż powierzchnia ciasta będzie sprężysta, a brzegi zaczną delikatnie odstawać od foremki.
Ciasto ostudzić.
W międzyczasie rozrobić galaretki marzankowe (z marzanki wonnej) w nieco mniejszej ilości wody, pozostawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki, żeby galaretka zaczęła lekko krzepnąć.
Odsączyć mango z zalewy, a kiedy dobrze odcieknie, pokroić w cząstki i ułożyć na ostudzonym cieście.
Zalać krzepnącą galaretką i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    ciekawe :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    bardzo fajna tarta, coś innego... :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    piekna i pewnie smaczna
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wygląda pysznie.Mam tylko pytanko.Jaka to galaretka marzankowa? Nie spotkałam się z taką nazwą.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Galaretka o smaku marzanki wonnej - kupuję ją przez internet... W naszych sklepach jeszcze nie widziałam. Jest super, ponieważ nie zawiera cukru, więc można ją sobie dosłodzić wg gustu - także słodzikiem. Jest niezwykle aromatyczna i ma piękny zielony kolor :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny pomysł,ciekawa jestem jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    rewelacyjnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    świetniy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Tarta była baedzo smaczna, delikatna ... no i zniknęła błyskawicznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z mangiem to żadnych ciast jeszcze nie robiłam, ale pewnie smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !