Sposób przygotowania

Z drożdży, ciepłego mleka, 3 łyżek mąki i 1 łyżki cukru, robimy zaczyn. Mieszamy wszystko i przykrywamy ściereczka. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy, mąkę, cukier, jajko i żółtka, miksujemy razem i odstawiamy w ciepła miejsce znów przykryte. Tak trzymamy ok godzinę. Potem, kiedy znów podwoi objętość,wyrabiamy z rodzynkami, wkładamy ciasto do formy, którą wczesniej smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Zostawiamy do wyrośnięcia ok 1/2 godziny, następnie pieczemy w 180 stopniach. Z cukru pudru, odrobiny barwnika i wody gotujemy lukier, którym polewamy gotowe już ciasto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam takie baby;)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ależ mam ochotę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    omnomnomn *.*
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    slinka cieknie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Dawno nie robiłam, a pamiętam, że smakuje wybornie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    wspaniała do popołudniowej kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !