Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do wody. Marchewkę obieramy i kroimy w mniejszą kostkę, również dodajemy do wody. Kalafior rozrywamy na mniejsze kawałeczki i po 15 minutach gotowania się ziemniaków i marchewki dodajemy kalafior. Kiełbasę kroimy w kostkę lub talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kiełbasę, podsmażamy i dodajemy do garnka. Jęsli warzywa są już miękkie dodajemy kostkę bulionową. Do szklanki wlewamy kilka łyżek wywaru i mieszamy ze śmietaną, wlewamy płyn do garnka, chwilkę gotujemy. Na koniec doprawiamy pieprzem, kucharkiem, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie bardzo rozumiem dlaczego barszczyk? żadnego zakwasu tutaj nie ma....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    wyglądem przypomina barszczyk;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Pzrynajmniej ja mam takie skojarzenie wizualne:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Betka, możliwe, że tak właśnie jest :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    fajna zupka:)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    myślę , że pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    może nie barszczyk (bo musiałby być kwaśny), ale pyszna i z wyglądu apetyczna zupka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobra zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie zupki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmmm super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !