Sposób przygotowania

Margarynę musimy rozpuścić na ogniu w garnuszku, dodając do niej kakao, cukier, i wszysttkie pozostałe składniki( pokruszone herbatniki, posiekane orzechy, bakalie ).
Galaretkę ( taki smak jaki nam odpowiada ) musmy rozpuścic w goracej wodzie. Taką galaretkę wylewamy do naczynia, najlepiej takiego żeby można było wyciąc z galaretki paseczki. .

Taką mase ( gorącą by wafle zmiekły, podczas zwijania, ewetualnie lekko je zwilżyć np za pomoca pokrej ściereczki) wykłądamy kolejno na wafel, rozesmarowywujemy . Na brzego najlepiej kładziemy pasek galaretki, i zawijamy, w ten sposób pasek od galaretki będzie na środku:)



Idealna dla gości:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    robię takie na słono
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    DOBRE WAFLE
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    bardzo fajny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !