Sposób przygotowania

Jedną galaretkę jabłkowo-miętową wsypać do kubeczka, dodać suchą żelatynę i wlać kilka łyżek chłodnej wody - wymieszać i odstawić do spęcznienia.

Jabłka obrać, pokroić w spore kawałki i zalać gorącą wodą.
Gotować do miękkkości, odcedzić, a w kompocie rozpuścić drugą galaretkę jabłkowo miętową.
Jabłka wyłożyć do szerokiego naczynia (równą warstwą) i zalać rozpuszczoną galaretką.
Odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

Galaretkę z żelatyną (odstawioną do spęcznienia) rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Serek śmietankowy zmiksować z cukrem pudrem, a następnie wlać rozpuszczoną galaretkę z żelatyną.
Szybko wymieszać mikserem lub łyżką.
Wylać masę sernikową na stężałą galaretkę z jabłkami.
Wstawić do lodówki do zupełnego zastygnięcia - najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Właśnie zastyga, więc fotka będzie wieczorem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nie wiem, dlaczego, ale bardzo smakują mi zielone desery, bardziej niż innego koloru :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Mnie też się dobrze kojarzą zielone seweryn - są bardzo wiosenne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    ...miało być desery...
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    a jakby tak dodać jeszcze świeżej mięty? : >
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    Świetna kompozycja...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    niesamowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !