Sposób przygotowania

Masę śmietanową przygotowujemy wg przepisu: śmietanę 30% ubijamy z cukrem pudrem. W szklance wody rozpuszczamy galaretkę cytrynową, gdy zacznie tężeć dodajemy ją do masy śmietanowej i energicznie mieszamy. Do masy dodajemy brzoskwinie. Całość odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce.

W międzyczasie :z 6 jajek, 6 łyżek mąki tortowej, 6 łyżek cukru i jednej łyżeczki proszku do pieczenia pieczemy klasyczny biszkopt. Po upieczeniu należy go podzielić na trzy części. Biszkopt przekładamy masą. Wierzch dekorujemy wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    taki torcik to ja bym chętnie zjadł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda ślicznie :) aż ślinka cieknie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    fantastycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    łatwo, smacznie i pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Mmm, niezwykle apetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    cudownie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    bardzo pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    n apewno smaczny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczne cisto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !