Sposób przygotowania

Marchewkę kroję w kostkę i gotuję w osolonej wodzie. Masło roztapiam na patelni, dodaje do niego mąkę i zasmażam. Do zasmażki dodaję wodę. Całość energicznie mieszam i doprawiam: solą, pieprzem, uniwersalną-Kucharek i ziołami prowansalskimi. Na koniec do sosu dodaję marchewkę wraz z wywarem marchewkowym. Całość mieszam. Sosik serwuję do potraw z ryb.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajny
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    ooo super, akurat jutro robie rybke
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pyszny, coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm takie sosik do rybki to coś pysznego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wspaniały sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    fantastyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !