Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobac, umyc i pokroic w talarki. Zalac wrzątkiem, dodac do smaku sól, cukier oraz pół łyczeczki masła. Gotowac szybko bez przykrycia 20-25 min. Kiedy będzie miękka z reszty masła i mąki zrobic zasmażkę, dodac do marchewki i jeszcze 1-2 min gotowac cały czas mieszając. Zdjąc z ognia i przełożyc ją w słoiki, pasteryzowac 15-20 min. Można od razu jeśc, dobra do obiadu.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie znałam wcześniej takiego czegoś
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    do słoika a to zaskoczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetny pomysł;))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !