Sposób przygotowania

Z kilograma mąki odsypuję z pół szklanki do posypania blatu. Z resztą mąki mieszam jajka, dodaję sól i wodę i wyrabiam jednolite ciasto. Ziemniaki gotuję w mundurkach, jak wystygną to obieram. Dodaję twaróg i mielę. Cebule obieram, kroję w kostki i podsmażam na oleju. Dodaję do ziemniaków. Przyprawiam solą i pieprzami i dobrze mieszam. Ciasto rozwałkowuję na cienki placek. Wykrawam koła-wielkość szklanki. Na środek wkładam farsz i dobrze zlepiam. Gotuję w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !