Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć do miski, zalać mała ilością letniej wody i wymieszać, aż się rozpuszczą. Dodać resztę wody, oliwę, sól, zioła i prawie całą mąkę. Wyrobić ciasto (wyrabiałam ręcznie, można w maszynie), aż będzie odchodzić od brzegów miski. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Oliwki grubo posiekać. Ciasto rozpłaszczyć na nasmarowanej/wyłożonej papierem blasze do pieczenia(30x40 cm). Zrobić palcem w cieście małe wgłębienia. We wgłębieniach umieścić oliwki, posmarować ciasto oliwą i posypać gruboziarnistą solą.
W tym czasie nastawić piec do 250 °C.
Piec przez 15 minut. Zostawić do ostygnięcia na kratce do pieczenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    nie przepadam za oliwkami,ale wygląda świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Na pewno wypróbuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !