Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić na cienkie plastry. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą,
posolić i gotować ok. 10 -15minut. Przełożyć do miski i odstawić żeby trochę ostygły. W miseczce wymieszać jajko z mlekiem.
Dodać starty ser. Zalać ziemniaki i dobrze wymieszać. Na dno blaszki (24x35) lub naczynia
żaroodpornego o podobnych wymiarach wyłożyć ziemniaki. Posypać przyprawą do ziemniaków lub innymi ziołami. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać ok. 30 minut. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Na podpieczone ziemniaki wyłożyć uduszone mięso mielone, pokrojone oliwki i pieczarki. Całość posypać startym serem. Piec jeszcze ok. 15 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina50

    chętnie wprowadzę to danie do swojej kuchni :) pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !