Sposób przygotowania

Owoce przełożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na kilka godzin, lecz nie dłużej niż na dobę. Przefiltrować przez lniany woreczek, owoce dobrze odcisnąć, wlać do gorącego syropu ugotowanego z cukru, wody i kwasku. Jak najszybciej schłodzić, rozlać do butelek. Odstawić w ciemne miejsce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super %%
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja robię tylko wiśniową, ale ta musi być cudna w smaku i zapachu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj tak Iwonko, zapach jest nieziemski...:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    och , jak ja dawno poziomek nie jadłam , nawet na rynku nie widziałam ....może ktoś mnie zaczaruje w małą dziewczynkę ....? fajnie by było......na poziomki bym chodziła ....a co z alkoholem ...? eetam zostanę przy swoim....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    To musi być "nie złe " :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takiej jeszcze nie piłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    brzmi super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !