Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sitko. Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do ubitych na sztywno białek dodajemy żółtka – mieszamy mikserem. Do tej mikstury dodajemy przesiane składniki i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia a brzegi wysmarować masłem. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 30 minut (do suchego patyczka)
Przygotowujemy krem. Ubijamy śmietanę, a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Mieszamy z ubitą śmietaną.
200 g truskawek zmiksować blenderem na sos. Kolejne 100 g pokroić na małe kawałki.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody (około 1/4 - 1/3 szklanki).
Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier. Wlewać do niej powoli sos z truskawek, dalej ubijając. Wlać żelatynę (ciepłą), cały czas ubijając. Na końcu wmieszać kawałki truskawek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wygląda jak ze sklepowej półki - pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam połączenie truskawek z czekoladą :) PYCHA!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    smaczniutko wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pyszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale piękny i na pewno bardzo bardzo pyszny!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 3
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    apetyczny bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    Ślinka mi cieknieeeeeeee
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda przepysznie :-)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !