Sposób przygotowania

Jabłka: Wypestkowane śliwki kroję w kostkę, jabłka obieram, kroję na ćwiartki i każdą ćwiartkę kroję w poprzek na 1/2 cm kawałki - mieszam ze śliwkami, cukrem i sokiem cytrynowym. Ciasto: Mieszam w misce mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Masło ucieram z cukrem na puszysta masę, dodaje jajka po jednym ciągle ubijając, dodaje wanilie. Wsypuję mąkę w dwóch porcjach i mieszam za każdym razem tylko do połączenia się składników. Ciasto wykładam na blachę, równo rozsmarowuję, wykładam na wierzch nadzienie jabłkowe starając się, aby rozłożyło się mniej więcej równomiernie, na to sypię kruszonkę. Piekę w temperaturze 180ºC, przez około 40-45 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wygląda kusząco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pomysłowy dodatek...śliwek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Muszę spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !